skip to Main Content
0530 401 02 10 info@ekipedu.com

ÖZGEÇMİŞ

1982 yılında Aydın Söke’de doğdu. Sınıf Öğretmenliği lisans programını BEU Ereğli Eğitim Fakültesinde 2005 yılında tamamladı. Eğitimci 2012 yılından bu yana, Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimine destek amacı ile planlanan programlarda kısmi zamanlı eğitmen olarak görev almaktadır. 2014 yılında Çağdaş Drama Derneği Yaratıcı Drama Eğitmenliği/ Liderliği programını tamamlayan eğitimci, liderlik programı bitirme projesi olan Samed Behrengi Kitapları ile Kurgulanan Yaratıcı Drama Etkinliklerinin Öğrencilerin Yazma Becerisine ve Yazmaya Yönelik Tutumuna Etkisi adlı çalışmasını sözlü bildiri olarak Sabancı Üniversitesi ERG 12. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı ve Terakki +140 projesi kapsamında 3. Yazma Becerileri Sempozyumunda sundu. Yine aynı çalışması 2015 yılında Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisinde iki yazarlı makale olarak yayınlandı. http://www.sosyalarastirmalar.com/cilt7/sayi31_pdf/6egitim/erkan_gunes_murtaza.pdf
Eğitimcinin 2015 yılında MEB tarafından okutulmak üzere yazdığı ve Talim Terbiye Kurulunca kabul edilen Hayat Bilgisi (1. Sınıf) ders kitabı da yaratıcı drama etkinlikleri ile zenginleştirilmiştir. Eğitimci, Yaratıcı Drama ile Çocuk Kitaplarına Yolculuk ve Fark Yaratan Eğitim adlı kitaplarda yine yaratıcı drama temelli bölüm yazarlığı yapmıştır. Editörlüğünü paylaştığı draMatematik kitabı yayın aşamasındadır.
2016 yılından bu yana Eğitimde Kalite ve İşbirliği Platformunda (EKİP) Yaratıcı Drama Liderliği ve Eğitim Danışmanlığı yapan eğitimci, içeriği eğitimciye ait ve yaratıcı drama yöntem ve teknikleri ile kurgulanan “Çatışma Çözme Stratejileri, Ders Drama Yöntem Drama, Sınıf Yönetimi, Yaratıcı Yazma Becerileri, Çocuk Kitaplarına Yolculuk ve Hikayeleştirme” adlı modülleri ile öğretmenler için mesleki gelişim atölyelerinde yaratıcı drama liderliği yapmaktadır.
Eğitimci, Mersin Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezinde sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

draMatematik

Yaratıcı drama yöntem ve teknikleri ile kurgulanan matematik kazanımlarını; eğlenerek ve keşfederek öğrenmeye olanak sağlayan bir öğrenme tasarımı olarak draMatematik atölyesinde buluşturduk. Sizleri draMatematik uygulamaları ile yaratıcı drama çemberine davet ediyoruz.

YARATICI DRAMA İLE ÇATIŞMA ÇÖZME STRATEJİLERİ

Hayata dair güzel bir şeyler yaratmak, bir arada çalışan insanların eseridir. Bir arada olmak ancak birbirimizi anlamakla mümkündür. İnsanın insanla doğrudan, dolaysız, araçsız ve aracısız öğrenme alanlarından biri oyundur. Oyun insanın kendisiyle barışıp, kendini ve başkalarını daha iyi anlama sürecidir. Bu süreç, içinde bireylerin kazanmaları gereken becerileri, özellikleri ve davranışları barındırır. Öğrenci ve öğretmene yeni bir öğrenme kültürünün kapılarını açacak olan bir deneyim yaşamaya, oyunsu bir hazırlık sürecinin ardından çabaya, çatışmaya, çatışma çözmeye, kendini ifade etmeye ve daha birçok beceriye kucak açan bir öğrenme ortamının oluşmasına fırsat verecek bir yolculuğa, Yaratıcı Drama yolculuğuna çıkacağız hep birlikte…

Back To Top